PIENIŠKA DARŽOVIŲ SRIUBA - Nr. 77.2

Maistingumas:
Baltymai6,90 g
Riebalai7,21 g
Angliavandeniai22,89 g
Energinė vertė184,01 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,5%150,00150,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)60,0048,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)66,0048,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)69,0048,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)72,0048,00
Bulvės ( nuo 03.01)75,0048,00
Morkos ( iki sausio 1d)45,0036,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 47,0036,00
Konservuoti žali žirneliai25,0016,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)40,0032,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d) 42,0032,00
Sviestas 82%3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Morkos supjaustomos griežinėliais, bulvės-kubeliais, baltagūžiai kopūstai-kvadratėliais.
  • Nuo konservuotų žalių žirnelių nupilamas skystis.
  • Paruoštos daržovės šutinamos nedideliame kiekyje vandens 15-20 min. 95ºC.
  • Baigiant virti supilamas karštas pienas, pasūdoma, užverdama.
  • Sriuba paskaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.