PIENIŠKA KRUOPŲ SRIUBA - Nr. 78

Maistingumas:
Baltymai7,12 g
Riebalai7,57 g
Angliavandeniai21,43 g
Energinė vertė182,35 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo175,00175,00
Ryžių kruopos arba18,0018,00
Ryžių kruopos arba15,0015,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Ryžiai ar avižiniai dribsniai verdami pasūdytame vandenyje 10-15 min.;
  • Paskui supilamas karštas pienas, pasūdoma ir verdama kol kruopos suminkštės;
  • Pieniška sriuba patiekiant skaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.