PERTRINTA PIENIŠKA MAKARONŲ SRIUBA - Nr 79.2

Maistingumas:
Baltymai3,77 g
Riebalai3,85 g
Angliavandeniai11,27 g
Energinė vertė94,82 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai15,0015,00
Pasterizuotas pienas 3,2 proc.100,00100,00
Kiaušiniai, II kat 1/85,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Makaronai sudedami į verdantį vandenį ir verdami 10 min. ant silpnos kaitros.
  • Išvirus nuoviras nupilamas, virti makaronai pertrinami ir praskiedžiami karštu nuoviru iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma, ir užvirinama.
  • Pertrinta iki 75º praaušusi sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinių ir pieno mišiniu.
  • Užvirinti negalima.
  • Patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.