PIENIŠKA GLEIVINGOJI RYŽIŲ SRIUBA - Nr. 80

Maistingumas:
Baltymai4,58 g
Riebalai5,42 g
Angliavandeniai18,29 g
Energinė vertė140,28 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Ryžių kruopos20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat. (trynys)1/83,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Pertrintos kruopos nuplaunamos šiltu vandeniu, suberiamos į verdantį vandenį ir verdamos ant silpnos kaitros 1-1.5 val;
  • Išvirtos perkošiamos, nuoviras užvirinamas, užbalinama pakaitintu kiaušiniu ir pieno mišiniu;
  • Pasūdoma, patiekiant sriubą įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.