PIENIŠKA PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA - Nr. 82.1

Maistingumas:
Baltymai7,76 g
Riebalai8,44 g
Angliavandeniai23,46 g
Energinė vertė196,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos20,0020,00
Pasterizuotas pienas 3,2 proc.175,00175,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perlinės kruopos nuplaunamos, užpilamos vandeniu ir mirkomos 1-2 val.
  • Vanduo nupilamas
  • Kruopos suberiamos į verdantį vandenį ir verdamos ant silpnos kol išvirs.
  • Patiekiamos su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.