PERTRINTA JAUTIENOS SRIUBA - Nr. 83.2

Maistingumas:
Baltymai6,00 g
Riebalai3,00 g
Angliavandeniai12,00 g
Energinė vertė115,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis be kaulo33,0024,00
*Virtas jautienos kumpis15,0015,00
Ryžių kruopos13,0013,00
Pienas75,0075,00
Vištos kiaušiniai ( trynys)1/85,00
Sviestas3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Virta jautiena sumalama du kartus mėsmale.
  • Į gautą masę įpilama šiek tiek sultinio ir pertrinama.
  • Perrinktos ir kelis kartus perplautos ryžių kruopos gerai išverdamos, perkošiamos, pertrinamos ir sumaišomos su jautienos tyre.
  • Atskiedžiama karštu pienu.
  • Sriuba pasūdoma ir dar kartą užverdama.
  • Paskaninama kiaušinio ir pieno mišiniu bei sviestu

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.