PERTRINTA ŽUVIES SRIUBA - Nr. 86

Maistingumas:
Baltymai8,26 g
Riebalai5,56 g
Angliavandeniai13,14 g
Energinė vertė135,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žuvis (jūros lydeka, filė be odos)25,0025,00
Ryžių kruopos13,0013,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo75,0075,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/85,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250 g
  • Žuvies filė be odos, supjaustoma ir verdama 10 min. nedideliame vandens kiekyje 100° C;
  • Sumalama du kartus per mėsmalę;
  • Į masę pilama truputį sultinio arba vandens ir pertrinama;
  • Perrinktos ir kelis kartus perplautos ryžių kruopos gerai išverdamos, perkošiamos, pertrinamos, sumaišomos su žuvies tyre, atskiedžiamos karštu pienu;
  • Sriuba pasūdoma ir dar kartą užverdama;
  • Paskaninama kiaušinių ir pieno mišiniu bei sviestu;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.