PERTRINTA ŽUVIES SRIUBA - Nr. 86.1

Maistingumas:
Baltymai6,70 g
Riebalai2,56 g
Angliavandeniai11,85 g
Energinė vertė97,25 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žuvies file25,0023,00
Virtos žuvies masė:15,0015,00
Ryžių kruopos13,0013,00
Pasterizuotas pienas75,0075,00
Vištos kiaušiniai ( trynys)1/85,00
Sultinys (103.1)125,00125,00
Sviestas 82%3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Žuvies file be odos ir kaulų supjaustoma ir verdama 10 min. nedideliame vandens kiekyje, po to sumalamas du kartus mėsmale.
  • Į gautą masę įpilama šiek tiek sultinio ir pertrinama.
  • Perrinktos ir kelis kartus perplautos ryžių kruopos išverdamos perkošiamos ir sumaišomos su žuvies tyre.
  • Atskiedžiama karštu pienu, sultiniu.
  • Sriuba pasūdoma ir dar kartą užverdama, paskaninama kiaušinio ir pieno mišiniu be sviestu.
  • Gaminama apie 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.