PERTRINTA PIENIŠKA PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA - Nr. 93

Maistingumas:
Baltymai4,29 g
Riebalai4,91 g
Angliavandeniai14,40 g
Energinė vertė118,93 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Perlinės kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/83,00
Sviestas (72%)2,002,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinktos kruopos nuplaunamos, suberiamos į verdantį vandenį ir verdamos ant silpnos kaitros;
  • Išvirus nuoviras nupilamas ir užvirinamas, išvirtos kruopos sutrinamos ir sudedamos į verdantį nuovirą, pasūdoma, užvirinama;
  • Trinta iki 75° C ataušusi sriuba balinama pakaitintu kiaušiniu ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant į sriubą įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.