PERTRINTA PIENIŠKA AVIŽINIŲ KRUOPŲ SRIUBA - Nr. 94

Maistingumas:
Baltymai4,46 g
Riebalai5,92 g
Angliavandeniai11,15 g
Energinė vertė115,70 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Avižinės kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/82,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinktos kruopos nuplaunamos, suberiamos į verdantį vandenį ir verdamos ant silpnos kaitros;
  • Išvirus nuoviras nupilamas ir užvirinamas, virtos kruopos sutrinamos, tirščiai atskiedžiami karštu nuoviru iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma, užvirinama;
  • Trinta iki 75° C praaušusi sriuba balinama pakaitintu kiaušiniu ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant į sriubą įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.