MĖSOS (JAUTIENOS) SULTINYS - Nr. 96.2

Maistingumas:
Baltymai3,00 g
Riebalai1,00 g
Angliavandeniai0,00 g
Energinė vertė27,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis be kaulo23,0020,00
*Virtas jautienos kumpis15,0015,00
Morkos ( iki sausio 1 d)3,002,00
Morkos ( nuo sausio 1d)3,202,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:180 g
  • Jautienos kumpis nuplaunamas, nuplėvinamas ir užpilamas šaltu vandeniu, pamažu užvirinamas.
  • Nugraibomos putos.
  • Verdama 1-2 val. 95-100ºC.
  • Pabaigoje sudedamos paruoštos prieskoninės daržovės (morkos, ropiniai svogūnai) ir dar paverdama.
  • Tinkamai verdamas mėsos sultinys yra skaidrus.
  • Jį pakanka perkošti.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.