MAKARONŲ SRIUBA - Nr. 100.1

Maistingumas:
Baltymai2,44 g
Riebalai3,08 g
Angliavandeniai15,08 g
Energinė vertė100,57 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai 20,0020,00
*Morkos13,0013,00
Svogūnai6,005,00
Petražolės6,005,00
Sviestas5,005,00
sultinys120,00120,00
*Grietinė5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Makaronai dedami į verdantį vandenį ir apverdami (makaronai 15-20 min., naminiai lakštiniai 10-20 min., vermišeliai 5-7 min.).
  • Vanduo nupilamas.Vermišeliai perplaunami karštu vandenių.
  • Sultinys pasūdomas,sudedamos pakepintos ar šutintos supjaustytos morkos ir nuplikyti svogūnai.
  • Patiekiant vermišeliai dedami į lėkštę ir užpilami sultiniu su daržovėmis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.