Šiek tiek apie pieną ir jo reikšmę mityboje

2015 m. išleista ASU universiteto prof. habil. dr. S. Urbienės knyga „Pieno ir jo sudedamųjų dalių biologinė reikšmė“.  Ji buvo pristatyta ir teigiamai įvertinta Lietuvos mokslų akademijos akademikų V. Vasiliauskienės, Č. Juknos , Aleksandro Stulginskio universiteto, KTU Maisto instituto maisto srities mokslininkų. Teigiamai apie knygoje pateikiamus mokslinius tyrimus pažymėjo medicinos srities mokslininkai t.y. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomeninės sveikatos instituto direktorius prof. R Stukas, SAM sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro skyriaus vedėja dr. R. Bartkevičiūtė, A. Barzda ir kt.

Knygos autorė S. Urbienė pristatydama knygą, paaiškino šios knygos parašymo tikslą. Buvo pažymėta, kad dabartinė žinių sklaida kokybės požiūriu yra labai įvairi. Visuomenei gana nelengva atsirinkti, kutri informacija teisinga ir pagrįsta moksliniais tyrimais. Įvairi informacija plinta ir apie pieno bei jo produktų įtaką žmonių mityboje. Neigiama informacija dažniausiai kyla dėl žinių trūkumo apie pieno produktus, jų sudėtį bei sudedamųjų dalių savybes, ypač jų biologinę reikšmę. Todėl svarbu kuo išsamiau ir kuo plačiau pateikti visuomenei mokslo žinias apie pastarųjų dešimtmečių mokslinius tyrimus, ypač tiriančius biologinę reikšmę.