BULVINIAI BLYNAI - Nr. 137

Maistingumas:
Baltymai9,44 g
Riebalai19,98 g
Angliavandeniai44,72 g
Energinė vertė396,39 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės 267,00200,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat. 1/220,00
Grietinė, 25% riebumo 20,0020,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25% riebumo 20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, sutarkuojamos;
  • Į masę suberiami miltai, įmušami kiaušinių tryniai, pilama grietinė, išplakti kiaušinių baltymai, įberiama druskos ir išmaišoma;
  • Blynai kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 5-7 min.;
  • Bulviniai blynai patiekiami po 2-4 vnt. porcijai su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.