MORKŲ SALOTOS SU ALIEJUMI IR CITRINOS RŪGŠTIMI - Nr. 14.4

Maistingumas:
Baltymai0,65 g
Riebalai5,05 g
Angliavandeniai3,60 g
Energinė vertė62,45 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)66,0053,00
Morkos ( nuo sausio 1d)69,0053,00
Citrinos rūgštis0,100,10
Česnakai0,050,05
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Išeiga:50/5 (55 g)
  • Nuvalytos ir nuplautos morkos supjaustomos šiaudeliais.
  • Česnaką nuvalome, susmulkiname.
  • Į supjaustytas morkas beriame citrinos rūgštį, susmulkintą česnaką, saulėgrąžų aliejų ir viską išmaišome.
  • Pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.