BIRI RYŽIŲ KOŠĖ - Nr. 176

Maistingumas:
Baltymai6,02 g
Riebalai7,51 g
Angliavandeniai46,27 g
Energinė vertė276,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos71,0071,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Ryžiai perrenkami, nuplaunami;
  • Beriami ryžiai į verdantį pasūdytą vandenį (1 kg kruopų 6 l vandens) ir verdamos ant silpnos kaitros;
  • Išvirus kruopos nukošiamos, nuplaunamos karštu vandeniu, paskaninamos sviestu ir baigiamos virti garuose krosnyje;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.