TROŠKINTI KOPŪSTAI - Nr. 293

Maistingumas:
Baltymai3,46 g
Riebalai12,28 g
Angliavandeniai14,85 g
Energinė vertė183,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai arba197,00158,00
rauginti kopūstai189,00135,00
Sviestas ( 72%) arba7,007,00
rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,007,00
Citrinos rūgštis0,100,10
Vanduo4,004,00
Morkos13,0010,00
Petražolių šaknys4,003,00
Ropiniai svogūnai11,009,00
Pomidorų tyrė12,0012,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
Išeiga:150 g
  • Baltagūžiai kopūstai nuplaunami, nuimami apvytę lapai, supjaustomi šiaudeliais ir dedami į puodą 300 mm sluoksniu, įpilama vandens ( 20-30 % kopūstų masės), cirtinos rūgšties tirpalo, ištirpinto sviesto ( arba saulėgrąžų aliejaus) ir troškinama kol pusiau sutrokš;
  • Morkos nuplaunamos, nyvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Po to sudedamos šutintos, šiaudeliais supjaustytos morkos, petražolių šaknys, nuplikyti ropiniai svogūnai, pomidorų tyrė ir troškinama dar 40-45 min;
  • Baigiant troškinti pasūdoma, įdedama padžiovintų miltų, išmaišytų su trupučiu vandens;
  • Troškinant raugintus kopūstus citrinos rūgšties nededama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.