ŠVIEŽIŲ OBUOLIŲ KOMPOTAS - Nr. 319

Maistingumas:
Baltymai0,14 g
Riebalai0,14 g
Angliavandeniai18,85 g
Energinė vertė77,17 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai50,0035,00
Džiovinti obuoliai11,2511,25
Vanduo107,00107,00
Cukrus10,5010,50
Cukrus15,0015,00
Citrinos rūgštis0,150,15
Citrinos rūgštis0,150,15
Bulvių krakmolas6,006,00
Vanduo163,50163,50
Išeiga:150 g
  • Nuplauti obuoliai nulupami, išimami sėklalizdžiai,
  • Nuplauti džiovinti obuoliai užpilami karštu vandeniu ir paliekama 2 val.
  • Nulupti obuoliai supjaustomi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, dedama į citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį,
  • Verdami tame pačiame vandenyje 20-30 min. ir dar kartą užverdama.
  • Verdama silpnai kaitinant 6-8 min.
  • Kisielius supilamas į 150 ml talpos stiklinę.
  • Gerai sunokę alyviniai obuoliai neverdami, bet dedami į verdantį sirupą, o po to atvėsinami
  • Sirupo virimas. Karštame vandenyje ištirpinamas cukrus, įdedama citrinos rūgšties, užverdama ir pavirus 10-12 min., perkošiama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.