SKAIDRUS VIŠTIENOS SULTINYS - Nr. 98.3

Maistingumas:
Baltymai3,48 g
Riebalai3,43 g
Angliavandeniai0,23 g
Energinė vertė45,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldyta vištienos krūtinėlė21,0015,00
*Virta vištienos krūtinėlė10,0010,00
Morkos (iki sausio 1 d)3,002,00
Morkos (nuo sausio 1d)3,202,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:180 g
  • Vištienos krūtinėlė nuplaunama, nuplėvinama ir užpilama šaltu vandeniu, pamažu užvirinama.
  • Nugraibomos putos.
  • Verdama apie 40 min. 95-100ºC.
  • Pabaigoje sudedamos paruoštos prieskoninės daržovės (morkos, ropiniai svogūnai) ir dar paverdama.
  • Tinkamai verdamas vištienos sultinys yra skaidrus.
  • Jį pakanka perkošti.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.