Apie mus

Mėgaukis maistu – tai tinkamo maitinimosi klubas, kuris skiriamas sveikajai ir sergančiajai visuomenei, padės jums išmokti mėgautis maistu ir tinkamai maitintis. Tai ne lieknėjimo klubas, tai klubas, kuris siekia padėti žmogui išlaikyti optimalų kūno svorį valgant mėgiamą ir visavertį maistą.

 

Klubo tikslas: mokyti visuomenę tinkamo maitinimosi nuostatų.

Klubo uždaviniai:

  • Skatinti Lietuvos visuomenės domėjimąsi maistu ir tinkamu sveikųjų bei sergačiųjų maitinimusi;

  • Formuoti taisyklingą nuomonę ir požiūrį į tinkamą maitinimąsi;

  • Padėti suprasti, kas yra tinkamas maitinimasis ir kokia jo svarba;

  • Padėti suprasti, jog tinkamas maitinimasis kiekvienam yra individualus;

  • Teikti žinias, kurios turi įtakos optimalios sveikatos palaikymui;

  • Padėti išmokti pasiekti optimalų kūno svorį, atsižvelgiant į individualų žmogaus kūno dydį ir formas;

  • Spręsti aktualias visuomenės maitinimosi problemas;

  • Skirti dėmesį lankytojų saviugdai ir savirūpai.

 

Interneto svetainės www. megaukismaistu.lt nuostatai - tai naudojimosi internetine svetaine www.megaukismaistu.lt tvarka, taip pat www.megaukismaistu.lt vartotojų teisės, pareigos, atsakomybė bei kitos nuostatos.

 

Dr. Laisvūnė Petkevičienė. Gydytoja dietologė

Tinkamo Maitinimosi Klubo “Mėgaukis maistu” įkūrėja, jo veiklos koordinatorė, Nusipelniusi Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotoja, apdovanota Garbės ženklu. Nacionalinės dietetikos federacijos prezidentė.

Med. dr. Laisvūnė Petkevičienė yra baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą, 1983-1988 m. mokėsi VU aspirantūroje, kur įgyjo medicinos mokslų daktaro laipsnį. 1989 2005 m. dirbo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro Dietinio gydymo poskyrio vyriausiąja specialiste gydytoja dietologe.

Dr. L.Petkevičienė 1989-2005 m. Sveikatos apsaugos ministro kvietimu dirbo SAM neetatine vyriausiąja specialiste konsultante dietologijai.

Dr. L.Petkevičienė savo žinias gilina bei profesine patirtimi dalijosi užsienio aukštosiose mokymo įstaigose: stažavosi Ispanijoje, Barselonos universitete, Škotijoje, Aberdino mieste, Gordono universitete, pagal Socrates/Erasmus programą Olandijoje Nijmegeno aukštojoje mokykloje skaitė paskaitas.

Med.dr.Laisvūnė Petkevičienė 1989 m. subūrė gydytojų dietologų ir kitų specialistų besidominčių sveikų žmonių ir sergančiųjų maitinimuisi, iniciatyvinę grupę, kuri 1990 m. lapkričio 16 d. įkūrė Lietuvos dietologų draugiją (LDD). Med.dr. L.Petkevičienė buvo išrinkta pirmosios LDD Valdybos pirmininke, o nuo 1991 m. iki 2004 m. buvo jos prezidente. Prezidentės dėka draugija tapo Europos dietetikos asociacijų federacijos nare, buvo užmegztas bendradarbiavimas su kitų Europos šalių profesinėmis draugijomis. L. Petkevičienė dalyvavo ir skaitė pranešimus Lietuvoje ir užsienyje vykusiose mokslinėse konferencijose.

L. Petkevičienės iniciatyva LDD išleido 5 Lietuvos medicinos normas, parengė ir išleido „Mitybos medicinos vadovą“, 4 knygas apie dietinio gydymo pritaikymą sergant įvairiomis ligomis. L.Petkevičienės knygomis apie dietinį gydymą vadovavosi Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigos, iš jų mokėsi studentai.

L.Petkevičienė daugelį metų buvo pagrindinė gydytojų dietologų, dietistų, dietetikos technologų parengimo ir tobulinimo iniciatorė bei koordinatorė. Jos iniciatyva nuo 1995 m. Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete pradėti rengti dietistai, nuo 1996 m. Verslo ir vadybos fakultete- dietetikos technologai. 2005 m. L. Petkevičienė įkūrė Nacionalinę dietetikos federaciją ir iki šiol yra jos prezidentė.

Nacionalinės dietetikos federacijos prezidentė daug dėmesio skyrė visuomenės švietimui, skaitė paskaitas visuomenei įvairių konferencijų metu, rengė straipsnius spaudai, dalyvavo TV ir radijo laidose, skirtose tinkamam maitinimuisi..

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija 2015 m. balandžio 24 d. Laisvūnei Petkevičienei suteikė nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardą ir apdovanojo nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklu už ilgametį ir nepriekaištingą darbą bei indėlį plėtojant ir optimizuojant dietologiją ir dietinį gydymą Lietuvoje, aukštos kvalifikacijos dietetikos specialistų rengimą ir tobulinimą, tinkamos gyvensenos, įskaitant maitinimąsį, propagavimą, mokslinių ir metodinių leidinių apie dietinį gydymą parengimą.

Tikimės, kad autorė dar ne kartą nustebins savo unikaliomis idėjomis, patarimais bei giliu supratimu apie tinkamą maitinmąsi bei maistą, ne tik žemiškąja prasme, bet atsižvelgiant individualiai į kiekvieno žmogaus poreikius, norus ir psichologiją. Kaip autorė sako, jog maitinimasis – tai menas. Juk tikrai neužtenka turėti piešimo reikmenų, kad taptum geru dailininku, reikia pasinerti į sielos klodus, rasti esmę ir prasmę tarp žemės ir dangaus...!

 

Saulė Umbrasienė – Nacionalinės dietetikos federacijos valdybos pirmininkė.

Gydytoja, turinti teisinį išsilavinimą ir administracinio darbo patirtį; kūdikių ir mažų vaikų mitybos ekspertė.

 

 

 

 

Viktoras Žvinys

Svetainės www.megaukismaistu.lt administratorius,
el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

Gydytoja Virginija Rudienė

Tinkamo Maitinimosi Klubo “Mėgaukis maistu” įkūrėja, 
Nacionalinės dietetikos federacijos valdybos narė,
atstovė ryšiams su visuomene

Gydytoja kardiologė.

2004 – 2010 m. įgytas medicinos magistras, medicinos gydytojo profesinė kvalifikacija. Vilniaus Universitetas (VU), Medicinos fakultetas (MF).

2010 – 2015 m. - kardiologijos rezidentūra (VU, MF). Gydytojo kardiologo profesinė kvalifikacija.

Nuo 2014 m. iki dabar – doktorantūros studijos (VU, MF).


Gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė-Ingelevičienė

Esu gydytoja dietologė,

2001 m baigiau Vilniaus Universiteto Medicinos fakultete Medicinos specialybę,

2002 m  atlikau pirminę medicinos gydytojo rezidentūrą,

2002 – 2005 m baigiau gydytojo dietologo rezidentūrą. Baigiau ESPEN (Europos enterinės ir parenterinės mitybos draugijos) kursus. Stažavausi Olandijoje, Didžiojoje Britanijoje.

2011 – 2012  m JAV baigiau Intuitive Eating Pro (Intuityvaus valgymo profesionalų) kursus.

Dirbu  Universitetiniame valgymo sutrikimų skyriuje Vilniaus m. psichikos sveikatos centre.  Daugiausiai dirbu su žmonėmis, kuriuos vargina valgymo sutrikimai, nutukimas, persivalgymai, emocinis valgymas. Esu lektorė, skaitau paskaitas įvairiomis su maitinimusi susijusiomis temomis.

 

Dr. Edita Kazėnaitė, patarėja medicinai, gydytoja gastroenterologė.

 

Dietistė Božena Vežanienė, magistrė, vadovė praktinei veiklai.

 

Nijolė Ramonienė, raštvedė.