Higienos reikalavimai namuose
Parengė gyd. Rita Sadūnaitė
1. Kodėl reikia laikytis higienos reikalavimų namuose
Maisto higienos principų laikymasis yra labai svarbus veiksnys, apsaugantis šeimą nuo maistu plintančių infekcijų atsiradimo. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis Lietuvoje 85-90 % susirgusiųjų asmenų ūmiomis žarnyno infekcijomis yra susirgę dėl namuose pagaminto nesaugaus maisto. Toliau publikuojamuose straipsniuose mėginsime aptarti pagrindines priežastis, kurių ignoravimas ar nesilaikymas anksčiau ar vėliau išprovokuoja šeimos narių ūmių žarnyno infekcijų atsiradimą.
Leidinys „Aiškinamasis dietologijos terminų žodynėlis“
Med. dr. Laisvūnės Petkevičienės parengtas Aiškinamasis dietologijos terminų žodynėlis – pirmas tokio pobūdžio leidinys, kuriame pateikiami lietuviški dietologijos terminai, jų apibrėžtys ir atitikmenys anglų kalba. Žodynėlio tikslas – suvienodinti lietuviškų dietologijos terminų vartoseną. Jis skirtas ne tik gydytojams dietologams bei dietistams, bet ir visuomenės sveikatos specialistams, dirbantiems maisto saugos ir mitybos srityje, medicinos gydytojams, slaugytojams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams, teikiantiems pacientams maitinimosi rekomendacijas, bei žurnalistams, rašantiems straipsnius apie maistą ir maitinimąsi.
Knygos ištrauka paspaudus šią nuorodą.
Elektroninį šio leidinio variantą galima nusipirkti el. parduotuvėje.
Puslapis 2 iš 2