ŽUVIES SULTINYS - Nr. 103

Maistingumas:
Baltymai2,12 g
Riebalai0,05 g
Angliavandeniai0,34 g
Energinė vertė10,25 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Menkės filė be odos15,0013,00
Morkos3,002,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:180 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Žuvies filė be odos supjautoma, užpilama šaltu vandeniu ir greitai užverdama;
  • Nugraibomos putos sudedamos, prieskoninės daržovės;
  • Sumažinama kaitra ir verdama 10 min. 95-100° C;
  • Išvirtas sultinys perkošiamas.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.