ŠVIEŽIŲ UOGŲ SRIUBA - Nr. 104
Maistingumas:Baltymai | 2,98 g |
Riebalai | 5,85 g |
Angliavandeniai | 38,80 g |
Energinė vertė | 219,80 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Avietės | 100,00 | 85,00 |
Juodieji serbentai | 77,00 | 75,00 |
Manų kruopos | 8,00 | 8,00 |
Cukrus | 10,00 | 10,00 |
Grietinėlė, 35 % riebumo | 15,00 | 15,00 |
Išeiga: | 250/15 (265 g) |
- Perrinktos ir nuplautos uogos sutrinamos ir išsunkiamos;
- Gražiausios uogos paliekamos žalios, nesutrintos;
- Uogų išspaudos užpilamos vandeniu, užverdama ir perkošiama;
- Nuoviras praskiedžiamas, įdedama cukraus ir užverdama;
- Maišant suberiamos persijotos manų kruopos ir verdama 15-20min.
- Baigiant virti supilamos uogų sultys;
- Atšaldoma;
- Sriuba pilstoma porcijomis karšta arba šalta, paskaninama grietinėle ir žaliomis uogomis.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.