SPANGUOLIŲ IR ŠVIEŽIŲ OBUOLIŲ SRIUBA - Nr. 106

Maistingumas:
Baltymai1,36 g
Riebalai0,40 g
Angliavandeniai38,05 g
Energinė vertė161,27 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Spanguolės21,0020,00
Obuoliai54,0038,00
Cukrus20,0020,00
Bulvių krakmolas4,004,00
Džiūvėsėliai12,0012,00
Išeiga:150/12 (162 g)
  • Uogos perrenkamos, nuplaunamos ir išsunkiamos;
  • Švieži obuoliai (be žievės ir sėklalizdžių) supjaustomi ir užpilami cukrumi;
  • Išspaustos spanguolių sultys ir susmulkinti obuoliai atšaldomi;
  • Obuolių atliekos ir spanguolių išspaudos užpilamos karštu vandeniu ir silpnai kaitinat 10-15 min. verdamos;
  • Nuoviras paliekamas 10-15 min., paskui perkošiamas;
  • Gauta nuoviras užverdamas, sudedami susmulkinti obuoliai su cukrumi ir dar 2-3 min. paverdama;
  • Supilamas praskiestas šaltu nuoviru krakmolas (1 dalis krakmolo, 5 dalys nuoviro);
  • Sriuba dar kartą užverdama;
  • Jeigu sriuba spanguolių, nukėlus puodą supilamos spanguolių sultys ir atšaldoma;
  • Šios sriubos garnyras - kvietinės duonos džiūvėsėliai.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.