BULVĖS, VIRTOS PIENE - Nr. 109

Maistingumas:
Baltymai5,57 g
Riebalai5,49 g
Angliavandeniai31,46 g
Energinė vertė197,54 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės240,00180,00
* Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo75,0075,00
Virintas pienas71,0071,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Supjaustomos stambiais kubeliais, sudedamos į verdantį vandenį ir paverdamos 10 min.;
  • Vanduo nupilamas, užpilama verdančio pieno, pasūdoma ir verdama, kol išvirs;
  • Į puodą sudedama pusė nurodyto sviesto kiekio ir užverdama;
  • Supjaustytos bulvės greitai suverda, sukrinta, todėl verdama po nedaug-po kelias porcijas;
  • Virtos bulvės patiekiamos su sviestu;
  • Galima papuošti žalumynais atitinkamai padidinus patiekalo išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.