BULVIŲ SALOTOS SU KONSERVUOTAIS ŽIRNELIAIS - Nr. 11

Maistingumas:
Baltymai4,08 g
Riebalai6,31 g
Angliavandeniai15,79 g
Energinė vertė136,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės95,0076,00
Virtos bulvės71,0071,00
Konservuoti žali žirneliai30,0019,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Išeiga:90/10/20 (120 g)
  • Bulvės nuplaunamos,nuvalomos, išverdamos;
  • Virtos bulvės supjaustomos smulkiais kūbeliais;
  • Maišomos su konservuotais žirneliais;
  • Salotos skaninamos grietine;
  • Puošiamos virto kiaušinio skiltele.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.