BULVIŲ KOŠĖ - Nr. 110

Maistingumas:
Baltymai5,35 g
Riebalai4,74 g
Angliavandeniai36,10 g
Energinė vertė208,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės293,00220,00
* Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo40,0040,00
Virintas pienas38,0038,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje;
  • Nupilamas vanduo, bulvės padžiovinamos, paskui pertrinamos;
  • Pertrinamų bulvių temperatūra turi būti ne žememesnė kaip 80 C;
  • Į karštą pertrintą masę maišant per du tris kartus supilamas virintas karštas pienas;
  • Košė plakama iki purios vienalytės masės;
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.