BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 111

Maistingumas:
Baltymai4,85 g
Riebalai4,62 g
Angliavandeniai33,16 g
Energinė vertė193,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės240,00180,00
Morkos 61,0049,00
* Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo33,0033,00
Virintas pienas31,0031,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės, morkos nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje (1kg bulvių 0,6-0,7 l vandens);
  • Nupilamas vanduo, bulvės padžiovinamos kaitinant;
  • Nuvalytos morkos supjaustomos skiltelėmis, šutinamos nedideliame vandens kiekyje, įdėjus 1/3 nurodyto sviesto kiekį;
  • Virtos bulvės ir šutintos morkos pertrinamos;
  • Maišant per 2-3 kartus supilamas virintas pienas;
  • Paruošta košė plakama iki vienalytės purios masės;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.