BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 111.1

Maistingumas:
Baltymai2,99 g
Riebalai1,00 g
Angliavandeniai18,52 g
Energinė vertė94,80 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)158,00108,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)174,00108,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)182,00108,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)190,00108,00
Bulvės ( nuo 03.01)197,00108,00
Morkos ( iki sausio 1d)37,0029,00
Morkos ( nuo sausio 1d)39,0029,00
Pasterizuotas pienas 3,5%20,0020,00
Sviestas 82%5,005,00
Išeiga:150/5 (155 g)
  • Nuvalytos, nuplautos bulvės dedamos į verdantį pasūdytą vandenį ( 1,0 bulvių 0,6-0,7l vandens).
  • Vanduo turi apsemti bulves 10-15mm.
  • Verdama 30-35 min. ,100C.
  • Išvirus bulvėms vanduo nupilamas, bulvės padžiovinamos kaitinant.
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos skiltelėmis ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje, įdėjus 1/3 nurodyto sviesto kiekio, 1000C apie 20 min.
  • Pasterizuotas pienas užvirinamas.
  • Virtos bulvės ir morkos pertrinamos.
  • Pertrinamų bulvių ir morkų temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 80C.
  • Į karštą pertrintą masę maišant per du tris kartus supilamas karštas virintas pienas.
  • Košė plakama iki purios vienalytės masės.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.