MORKŲ KOŠĖ - Nr. 113

Maistingumas:
Baltymai2,16 g
Riebalai7,53 g
Angliavandeniai13,89 g
Energinė vertė131,95 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
* Morkos 117,0094,00
Virtos morkos75,0075,00
Ropiniai svogūnai20,0017,00
Pomidorų tyrė 28,0028,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
Citrinos rūgštis0,030,03
Vanduo2,002,00
Išeiga:100 g
  • Morkos nuplaunomos ir verdamos;
  • Virtos su odele morkos nulupamos ir sumalamos;
  • Smulkiai supjaustyti ropiniai svogūnai blanširuojami (nuplikomi verdančių vandeniu) ir pašutinami;
  • Sudedama pomidorų tyrė ;
  • Viskas sumaišoma su morkomis ir šutinama 3-5 min.;
  • Baigiant šutinti įpilama citrinos rūgšties tirpalo, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.