BUROKĖLIŲ IR OBUOLIŲ KOŠĖ - Nr. 114

Maistingumas:
Baltymai3,62 g
Riebalai4,81 g
Angliavandeniai18,25 g
Energinė vertė130,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
* Burokėliai146,00117,00
Virti burokėliai115,00115,00
Obuoliai71,0050,00
Grietinės padažas (314):50,0050,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
Sviestas (72%)2,502,50
Vanduo25,0025,00
Grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Burokėliai nuvalomi ir nuplaunami, išverdami;
  • Virti burokėliai nulupami ir pertrinami;
  • Pagaminamas grietinės padažas;
  • Nulupti obuoliai supjaustomi į 4-6 dalis, (išpjovus sėklalizdžius) verdami ir pertrinami;
  • Į pertrintą masę sudedamas grietinės padažas, trinti burokėliai, pasūdoma ir 5-7 min. kaitinama 85-90 C temperatūroje;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.