BULVIŲ IR MORKŲ SUFLE - Nr. 117

Maistingumas:
Baltymai8,05 g
Riebalai11,40 g
Angliavandeniai33,99 g
Energinė vertė270,78 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės207,00155,00
Morkos68,0054,00
Pasterizuotas pienas, 3.2 % riebumo15,0015,00
Sviestas (72%)2,002,00
Tirštas pieno padažas (313):40,0040,00
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo30,0030,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies4,004,00
Sviestas (72%) 4,004,00
Vanduo6,006,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
* Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:240/20 (260 g)
  • Bulvės, morkos nuvalomos ir nuplaunamos;
  • Karštos virtos bulvės ir morkos šutinamos su pienu;
  • Pagaminamas tirštas pieno padažas;
  • Virtos bulvės ir morkos pertrinamos ir sumaišamos su tirštu pieno padažu;
  • Supilami kiaušinių tryniai ir išplakti baltymai;
  • Paruošta masė sudedama į sviestu išteptą skardą (2 g) ir verdama garuose 30-35 min.;
  • Bulvių ir morkų suflė patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.