MOLIUGŲ, OBUOLIŲ IR VARŠKĖS PUDINGAS - Nr. 120

Maistingumas:
Baltymai14,08 g
Riebalai6,50 g
Angliavandeniai21,44 g
Energinė vertė200,56 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Moliūgai171,00120,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo20,0020,00
Obuoliai71,0050,00
Manų kruopos10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
Varškė liesa50,0050,00
Sviestas (72%)2,002,00
* Pusgaminio masė:250,00250,00
* Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:220/5 (225 g)
  • Nuplautus ir nuluptus moliūgus supjaustome smulkiais kubeliais ir šutiname piene;
  • Švieži obuoliai (be žievės ie sėklų) smulkiai supjaustomi ir šutinami nedideliame vandens kiekyje;
  • Šutinti obuoliai sumaišomi su šutintais moliūgais, suberiamos manų kruopos ir 5-10 min. paverdama;
  • Atvėsinama iki 40-50 C;
  • Sudedami kiaušinių tryniai, pertrinta varškė, druska, įpilami išplakti kiaušinių baltymai ir iš lėto išmaišoma;
  • Pudingo masė sudedama į sviestų išteptą skardą (2 g) ir verdama garuose 30-35 min.;
  • Moliūgų pudingas su obuoliais ir varške patiekant palaistomas tirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.