BUROKĖLIŲ SALOTOS - Nr. 13

Maistingumas:
Baltymai2,07 g
Riebalai5,11 g
Angliavandeniai8,09 g
Energinė vertė86,65 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai107,0085,00
Virti burokėliai81,0081,00
Žali svogūnai (laiškai) arba6,005,00
Krapai7,005,00
Grietinė, 25 % riebumo 20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/220,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Burokėliai nuplaunami ir išverdami;
  • Virti burokėliai nulupami, supjaustomi šiaudeliais;
  • Pridedama smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų arba krapų;
  • Salotos paskaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.