ŠIUPININĖ SRIUBA - Nr. 133.1

Maistingumas:
Baltymai1,00 g
Riebalai6,00 g
Angliavandeniai12,00 g
Energinė vertė124,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)100,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)110,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)115,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)120,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)125,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)15,0013,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 16,0013,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)30,0024,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d) 32,0024,00
Perlinės kruopos10,0010,00
Ropiniai svogūnai15,0012,00
Pomidorų padažas8,008,00
Sviestas 3,003,00
Dešrelės15,0012,00
Sultinys (57) arba vanduo128,00128,00
*Grietinė 10,0010,00
Išeiga:250/10 (260 g)
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Bulvės supjaustomos kubeliais, morkos ir ropiniai svogūnai šiaudeliais, dešrelės griežinėliais.
  • Morkos pakepinamos svieste su nuplikytais ropiniais svogūnais.
  • Baltagūžiai kopūstai supjaustomi šiaudeliais.
  • Pomidorų padažas pavirinamas.
  • Į verdantį sultinį arba vandenį sudedamos perlinės kruopos, baltagūžiai kopūstai, pavirus supjaustytos bulvės ir verdama apie 10 min. 100ºC
  • Po to pakepintos morkos su ropiniais svogūnais, pomidorų padažas ir paverdama 15 min.
  • Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos sudedamos supjaustytos dešrelės.
  • Pasūdoma.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.