MORKOS, TROŠKINTOS SU RYŽIAIS IR DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS - Nr. 134

Maistingumas:
Baltymai5,33 g
Riebalai11,39 g
Angliavandeniai45,96 g
Energinė vertė307,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos 156,00125,00
Petražolės (šaknys)14,0010,00
Sviestas (72%)15,0015,00
Džiovintos slyvos27,0040,00
Ryžių kruopos40,0040,00
Išeiga:250 g
  • Nuvalytos ir nuplautos morkos , petražaolių šaknys supjaustomos smulkiais kubeliais ir blanširuojamos;
  • Džiovintos slyvos nuplaunamos, užpilamos vandeniu ir verdamos;
  • Išvirusios atskiriamos;
  • Į nuovirą sudedamos blanširuotos daržovės, ryžiai, druska, sviestas ir troškinama;
  • Patiekiant papuošiama virtomis džiovintomis slyvomis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.