VIRTŲ BULVIŲ BLYNAI SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 138.1
Maistingumas:Baltymai | 13,17 g |
Riebalai | 32,44 g |
Angliavandeniai | 37,92 g |
Energinė vertė | 496,65 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės ( iki rugsėjo 1d) | 308,00 | 210,00 |
Bulvės ( nuo 09.01-10.31) | 339,00 | 210,00 |
Bulvės ( nuo 11.01-12.31) | 354,00 | 210,00 |
Bulvės ( nuo 01.01-02.28) | 370,00 | 210,00 |
Bulvės ( nuo 03.01) | 385,00 | 210,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 20,00 | 20,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/2 | 20,00 |
Fermentinis sūris | 11,00 | 10,00 |
Pienas 3,5 % | 20,00 | 20,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 15,00 | 15,00 |
Grietinė 30% | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 240/20 (260 g) |
- Virtos pertrintos bulvės išmaišomos su miltais, kiaušinių tryniais, trintu fernentiniu sūriu, pienu ir aliejumi.
- Supilami išplakti kiaušinių baltymai ir lėtai maišoma.
- Formuojami iš masės blynai ir kepami iš abiejų pusių 5-7 min. 200C.
- Patiekiami su grietine.
- Bulvės verdamos 30min. 95-100C
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.