VIRTŲ BULVIŲ BLYNAI SU FERMENTINIU SŪRIU - Nr. 138.1

Maistingumas:
Baltymai13,17 g
Riebalai32,44 g
Angliavandeniai37,92 g
Energinė vertė496,65 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)308,00210,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)339,00210,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)354,00210,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)370,00210,00
Bulvės ( nuo 03.01)385,00210,00
Kvietiniai miltai I rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/220,00
Fermentinis sūris11,0010,00
Pienas 3,5 %20,0020,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:240/20 (260 g)
  • Virtos pertrintos bulvės išmaišomos su miltais, kiaušinių tryniais, trintu fernentiniu sūriu, pienu ir aliejumi.
  • Supilami išplakti kiaušinių baltymai ir lėtai maišoma.
  • Formuojami iš masės blynai ir kepami iš abiejų pusių 5-7 min. 200C.
  • Patiekiami su grietine.
  • Bulvės verdamos 30min. 95-100C

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.