BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ PJAUSNYS - Nr. 141.3

Maistingumas:
Baltymai5,28 g
Riebalai11,00 g
Angliavandeniai13,40 g
Energinė vertė173,66 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)229,00183,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)240,00183,00
Tešla:-0,00
Pienas 3,5 %8,008,00
Vištos kiaušiniai1/58,00
Kvietiniai miltai I rūšies8,008,00
*Tėšlos masė:24,0024,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Išpjovus kotą , baltagūžio kopūsto gūžė apverdama vandenyje 10-12 min. 95ºC.
  • Išimtas iš vandens balt. kopūstas išskirstomas lapais , storesnės jo dalys apipjaustomos ar pamušamos.
  • Balt. kopūstų lapai sudedami po du, jiems suteikiama ovalo forma.
  • Persijoti miltai skiedžiami šiltu pienu, sudedami kiaušinių tryniai, įdedama druskos ir palaikoma 10-15 min., kad išbrinktų miltų glitimas.
  • Supilami kiaušinių baltymai ir tešla lengvai išmaišoma.
  • Paruošti kopūstų lapai mirkomi į tešlą ir kepami iš abiejų pusių 8-10 min. 160ºC.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.