DARŽOVIŲ KOTLETAI SU VARŠKE - Nr. 142

Maistingumas:
Baltymai10,89 g
Riebalai13,62 g
Angliavandeniai23,56 g
Energinė vertė260,47 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai 85,0069,00
Morkos 83,0066,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo20,0020,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Liesa varškė30,0030,00
Pieniški džiūvėsiai5,005,00
*Pusgaminio masė:170,00170,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25% riebumo, arba20,0020,00
*grietinės padažas (314) :50,0050,00
kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
sviestas (72%)2,502,50
vanduo25,0025,00
grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Išeiga:
Su grietine
Su grietinės padažu

150/20 (170 g)
150/50 (200 g)
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos nuplaunami, nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Šutinami piene;
  • Baigiant šusti, supilamos manų kruopos, išmaišoma ir verdama 10-15 min.;
  • Masė atvėsinama iki 40-50 C;
  • Į ją įmušami kiaušiniai, įdedama pertrinta varškė, pasūdoma;
  • Formuojami kotletai po 2 vnt. porcijai, apvoliojami miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 7-10 min.;
  • Daržovių kotletai su varške patiekiami su grietine ar grietinės padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.