MOLIŪGŲ SKLINDŽIAI - Nr. 143.1

Maistingumas:
Baltymai6,00 g
Riebalai17,00 g
Angliavandeniai24,00 g
Energinė vertė277,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Moliūgai293,00205,00
Kvietiniai miltai20,0020,00
Vištos kiaušiniai1/220,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Grietinė 30 %20,0020,00
Išeiga:220/20 (240 g)
  • Griežinėliais supjaustyti moliūgai šutinami nedideliame vandens kiekyje ir pertrinami.
  • Į masę įberiama persijotų miltų, druskos, įmušama kiaušinių.
  • Viskas gerai išmaišoma iki vienalytės masės.
  • Moliūgų sklindžiai kepami iš abiejų pusių apie 7 -10 min. 160 C.
  • Porcijai 2 - 4 sklindžiai.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.