ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ PUDINGAS - Nr. 146

Maistingumas:
Baltymai10,92 g
Riebalai11,10 g
Angliavandeniai21,26 g
Energinė vertė228,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žiediniai kopūstai288,00150,00
Virti žiediniai kopūstai135,00135,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo60,0060,00
Ryžių kruopos14,0014,00
Virti ryžiai40,0040,00
Sviestas (72%)2,002,00
Pieniški džiūvėsiai5,005,00
Rokiškio sūris5,005,00
Pusgaminio masė:260,00260,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:230/5 (235 g)
  • Žiediniai kopūstai nuplaunami, sulaužomi šakelėmis,pamerkiami į parūkštintą vandenį 10-15 min.,išverdami;
  • Trečdalis virtų žiedinių kopūstų susmulkinama, o kiti pertrinami;
  • Kiaušinių tryniai išmaišomi su pienu ir supilami į masę.;
  • Sudedama biri ryžių košė, druska,supilami išplakti baltymai ir lėtai išmaišoma;
  • Masė sudedama į sviestu išteptas ir džiūvėsėliais pabarstytas skardą;
  • Pudingo paviršius apibarstomas tarkuotu sūriu, pašlakstomas ištirpintu sviestu ir kepama apie 25-30 min..orkaitėje ar kepimo krosnyje;
  • Pudingas patiekiamas su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.