BULVIŲ SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS - Nr. 150

Maistingumas:
Baltymai7,95 g
Riebalai9,40 g
Angliavandeniai42,68 g
Energinė vertė287,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės275,00206,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
*Bulvių masė:210,00210,00
*Įdaras:0,000,00
Morkos29,0023,00
Baltagūžiai kopūstai 29,0023,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo15,0015,00
Petražolės (lapai)5,004,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
*Įdaro masė:65,0065,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies10,0010,00
Sviestas (72%)5,005,00
*Pusgaminio masė:280,00280,00
*Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:250/20 (270 g)
  • Bulvės, morkos, baltagūžiai kopūstai nuplaunami, nuvalomi;
  • Bulvės išverdamos;
  • Virtos karštos bulvės atvėsinamos iki 40-50 C ;
  • Kiaušiniai kietai išverdami;
  • Į virtas bulves įmušami kiaušiniai, gerai išmaišoma ir formuojami apvalūs bulviniai paplotėliai;
  • Į paplotėlio vidurį dedame įdaro;
  • Paplotėlis suvyniojamas taip, kad įdaras būtų jo viduje;
  • Suktinukai apvoliojami miltuose, formuojami volelio formos ir sudedami į sviestu (2 g) išteptą skardą, apšlakstomi sviestu ir kepami apie 10-15 min. kepimo krosnyje;
  • Į sutrintas šutintas daržoves sudedami susmulkinti žalumynai, kietai virti kiaušiniai,viskas pasūdoma ir išmaišoma;
  • Įdaryti bulvių suktinukai patiekiami su grietine;
  • Įdaras: šiaudeliais supjautytos morkos ir baltagūžiai kopūstai šutinami su trupučiu vandens ir pienu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.