SKYSTA AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ KOŠĖ - Nr. 153.1

Maistingumas:
Baltymai4,70 g
Riebalai1,89 g
Angliavandeniai9,86 g
Energinė vertė75,51 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Avižinės kruopos50,0050,00
Past. pienas, 2,5proc. riebumo126,00126,00
*Košės masė250,00250,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Perrinktos, nuplautos ir,prireikus, nuplikytos kruopos beriamos į verdantį vandenį ir verdamos 20 - 30 min.
  • Paskui vandens perteklius nupilamas, įpilama karšto pieno ir verdama ant silpnos kaitros, kol išvirs.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.