ŠUTINTOS DARŽOVĖS SU SVIESTU - Nr. 154a

Maistingumas:
Baltymai0,00 g
Riebalai3,00 g
Angliavandeniai7,00 g
Energinė vertė59,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos (iki sausio 1 d.)108,0087,00
Morkos (nuo sausio 1 d.)113,0087,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:80/5 (85 g)
  • Nuvalytos, nuplautos ir supjaustytos skiltelėmis arba kubeliais morkos sudedamos į indą ne storesniu kaip 50 mm. sluosniu ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje 30 - 40 min. 95 C.
  • Patiekiamos su sviestu

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.