PERTRINTA PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU DARŽOVĖMIS VIRTA VANDENYJE - Nr. 159.3

Maistingumas:
Baltymai3,00 g
Riebalai3,00 g
Angliavandeniai19,00 g
Energinė vertė122,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos28,0028,00
Morkos ( iki sausio 1d)20,0016,00
Morkos ( nuo sausio 1d)21,0016,00
Ropiniai svogūnai15,0012,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:150 g
  • Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir ir maišant verdamos ant silpnos kaitros.
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, sutarkuojamos.
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi, supjaustomi griežinėliais.
  • Morkos ir ropiniai svogūnai sudedami į baigiant virti perlines kruopas, pasūdoma.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.