BUROKĖLIŲ SALOTOS SU MARINUOTAIS AGURKAIS - Nr. 16

Maistingumas:
Baltymai1,57 g
Riebalai10,07 g
Angliavandeniai6,52 g
Energinė vertė123,49 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai98,0078,00
Virti burokėliai74,0074,00
Marinuoti agurkai15,0010,00
Porai8,007,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Porai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi;
  • Burokėliai nuvalomi ir išverdami;
  • Virti burokėliai nuvalomi, supjaustomi kubeliais;
  • Pridedama smulkiai supjaustytų porų, marinuotų agurkų;
  • Salotos paskaninamos saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.