TIRŠTA AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ KOŠĖ - Nr. 161.3

Maistingumas:
Baltymai7,41 g
Riebalai7,39 g
Angliavandeniai31,93 g
Energinė vertė218,91 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Avižiniai dribsniai33,0033,00
Past. pienas, 2,5proc. riebumo83,0083,00
*Sviestas (A25 – N)4,004,00
Išeiga:150/4 (154 g)
  • Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį su pienu ir maišant verdamos ant silpnos kaitros, kol išvirs.
  • Verdama 15-20 min. 95-98ºC.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.