TIRŠTA AVIŽINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 164

Maistingumas:
Baltymai9,01 g
Riebalai12,37 g
Angliavandeniai30,08 g
Energinė vertė267,68 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Avižinės kruopos50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo96,0096,00
Morkos50,0040,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Nuvalytos žalios morkos smulkiai supjaustomos ir šutinamos su trupučiu vandens;
  • Baigiant šutinti dedamos į verdantį vandenį su pienu;
  • Avižinės kruopos nuplaunamos;
  • Kruopos suberiamos į verdantį vandenį ir verdamos ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.