TIRŠTA MIEŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 165.1

Maistingumas:
Baltymai8,89 g
Riebalai4,72 g
Angliavandeniai33,03 g
Energinė vertė210,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Miežinės kruopos50,0050,00
Pasterizuotas pienas96,0096,00
Morkos ( iki sausio 1d)50,0040,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 55,0040,00
* Sviestas 82%5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, susmulkinamos ir šutinamos mažame vandens kiekyje 10-15 min. 95ºC.
  • Baigiant šutinti dedamos į verdantį vandenį su pienu, suberiamos paruoštos miežių kruopos ir verdama ant silpnos kaitros 15-20min. 85-90ºC. kol išvirs.
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.