TRŠTA RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 166

Maistingumas:
Baltymai7,02 g
Riebalai9,81 g
Angliavandeniai36,38 g
Energinė vertė261,88 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos44,0044,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo98,0098,00
Morkos50,0040,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Žalios morkos smulkiai supjaustomos ir šutinamos su trupučiu vandens;
  • Baigiant šutinti dedamos į verdantį vandenį su pienu;
  • Ryžių kruopos perrenkamos ir nuplaunamos;
  • Paruoštos kruopos ir verdamos ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.